Selecteer een pagina

In deze blog wil ik iets met je delen wat mij de afgelopen week heel erg bezig heeft gehouden. Mijn posts, mijn transformatie en mijn ideale klant.

Feedback

Ik kreeg vorige week feed back, over een post die ik heb geplaatst. Deze persoon wilde mij behoeden voor het feit dat ik mensen zou afstoten en geen zaken meer met mij willen doen. Door deze feed back, welke uiteraard met de allerbeste bedoelingen is geweest, ben ik gaan nadenken. Nadenken over of ik het anders moet gaan doen dan dat ik momenteel doe. Nadenken over mijn ideale klant. Want ik was, en ben nog steeds, ervan overtuigd dat ik op de goede weg ben. Ik deel wat er op  mijn hart ligt en ik deel waarin ik daadwerkelijk geloof. En dit deel ik graag met jou, zodat jij ermee kan doen wat jij er mee wilt doen. Wil je het lezen, super! Voel je niet de behoefte om het te lezen, dan is dat uiteraard ook goed.

Een nieuwe weg

Dat is nou net de nieuwe weg die ik was ingeslagen. Het maakt mij niet uit als mensen mijn berichten lezen en denken: ‘Met haar wil ik geen zaken doen.” De reden waarom mij dit niks uit maakt, is dat die persoon dan geen ideale klant van mij zal zijn. Ik ben dus niet op zoek naar die persoon om mee samen te werken of een connectie mee te krijgen. Ik ben op zoek naar mensen die wel door mijn berichten worden getriggerd op een goede manier. Mensen die wel iets kunnen met de verhalen en tips die ik geef.

Transformatie

Een jaar geleden had ik dit niet eens met jullie durven delen, laat staan een blog schrijven over mijn gevoel en mijn ideale klant of doelgroep. Maar dit is de transformatie die ik heb doorgaan. Sommigen van jullie zullen nu waarschijnlijk denken:  “Ik kan mij toch niet zomaar richten op mijn ideale klant en daardoor een groot gedeelte van mijn doelgroep uitsluiten?!” Maar dat kan dus wel. Want deze groep zal toch nooit zaken met jou gaan doen. En ik ben van mening, dat je dat ook niet moet willen.

Blijf dicht bij jezelf

Ieder persoon is anders en ieder persoon heeft zijn eigen normen, waarden, wensen en behoeftes. Deze wensen en behoeftes kunnen lijnrecht tegenover die van mij of die van een ander staan. Om dan met elkaar te gaan samenwerken, zeker als je 1 op 1 trajecten en samenwerkingen doet zoals ik, kan dat heel veel energie kosten en frustratie opleveren. Dit is juist waarvoor ik nu niet heb gekozen. Ik heb gekozen om voor mijzelf te kiezen. Doen waar ik het meest blij van word en waar ik heel veel energie van krijg.

En ja, hierdoor sluit ik mensen uit. Dat klopt. Maar hierdoor trek ik ook mensen aan. Mensen die dezelfde behoeftes voelen en dezelfde normen en waarden hebben en voelen als ik. Als wij hierdoor mogen samenwerken, betekent dat juist dat wij heel veel energie aan elkaar gaan geven. Energie waardoor we allebei gaan stralen. We brengen het beste in elkaar naar boven en samenwerken wordt weer een feestje.

Natuurlijk is het spannend

natuurlijk vind ook ik vind dat heel erg spannend om te doen. En ja, deze feedback heeft mij even heel onzeker gemaakt. Onzeker over of ik wel op het juiste pad zit. Onzeker of ik inderdaad geen mensen zou afstoten, waardoor ik omzet ga mislopen. Gelukkig heeft mijn coach mij weer even de spiegel voorgehouden. De spiegel die ik op dat moment echt even nodig was. Ik zit op het goede pad en ben mij bewust van het feit dat ik aan het veranderen ben. Bewust van hoe ik om moet gaan met bepaalde feed back. En gelukkig kan ik er nu ook wat mee doen en het omdraaien, zodat ik er geen last meer van heb maar er juist van leer.

Dankbaar

Toch ben ik heel dankbaar voor het feit dat deze persoon dit met mij heeft gedeeld. Het heeft mij weer even doen nadenken over waar ik mee bezig ben. Welke transformatie ik doormaak. Er is weer een puzzelstukje op zijn plek gekomen. Ik kies heel bewust dat ik mezelf hierover niet meer druk wil maken. De energie en tijd stop ik in mezelf, in mijn gedachtes en ontwikkelingen en in mijn ideale klant. Niet omdat een ander dit wil horen, maar omdat ik het zelf zo voel. Dat is wat ik anderen graag wil meegeven.

Blijf zichtbaar

Twijfel jij er aan of jij moet delen, wat er op je hart ligt? Ben jij af en toe bang om dingen te delen, omdat je niet weet wat anderen ervan denken? Verstop je niet en blijf zichtbaar voor jouw ideale klant. Denk dan even aan dat die mensen niet jouw ideale klant zijn en het ook niet zullen worden. Kies voor jezelf en blijf dicht bij jezelf. Jij bent degene die bepaalt. Hoe en wat jij doet? Het is altijd goed! Zolang jij maar dicht bij jezelf blijft.  

Stop je energie in jouw ideale klant, dan krijg je het dubbel en dwars terug!

Twijfel jij nog of wil jij meer informatie over dit onderwerp. Plan dan vrijblijvend een gesprek met mij in.