Selecteer een pagina

Een Broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers. Arbeidsongeschiktheid is een risico voor de ongeveer anderhalf miljoen zelfstandigen in ons land. Kleine groepen zelfstandigen met verschillende beroepen spreken in een Broodfonds af om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen.

Onlangs ben ik gestart als zelfstandig ondernemer. Tijdens mijn zoektocht naar de mogelijkheden met betrekking tot een arbeidsongeschiktheidsverzekering, schrok ik van de hoge prijzen en voorwaarden die een verzekeraar hanteert.  Kan dit niet anders? Hierdoor ben ik mij gaan verdiepen in de opstart van een regionaal broodfonds. Voor mij is dit het beste alternatief voor een ongeschiktheidsverzekering.

Wijhe en omgeving heeft momenteel geen actief broodfonds waar zelfstandig ondernemers zich bij kunnen aansluiten. De dichtstbijzijnde broodfondsen die open staan voor leden, zijn gevestigd in Hattem, Zwolle en Deventer. Voor een ondernemer uit de regio, geen toegankelijke afstand om zich hierbij aan te sluiten. Hierdoor wil ik mij graag inzetten voor een broodfonds in onze eigen regio, dóór onze lokale ondernemers, vóór onze lokale ondernemers.

Het opstarten van een broodfonds, lukt niet alleen. Door middel van deze werving ben ik op zoek naar minimaal 25 ondernemers uit de regio, die samen met mij een broodfonds willen starten. Lees hieronder meer over de voordelen, de mogelijkheden en het aanmelden voor een opstart van een broodfonds in onze regio.

De basis

De basis voor een nieuw Broodfonds is dat deelnemers elkaar (leren) kennen en vertrouwen en daarvoor openstaan. Wijhe heeft een legio aan zelfstandig ondernemers (groot en klein), die zich niet verzekeren of hoge premies betalen aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Dit kan anders

Het uitgangspunt is dat ondernemers doen wat ze goed kunnen en regelen wat ze nodig hebben om hun werk te doen. In een Broodfonds bekijken we elkaar daarom -in tegenstelling tot verzekeraars- niet in termen van risico’s, maar kijken we naar ons ondernemerschap. Daarom kunnen ondernemers met een chronische aandoening of een handicap, gewoon meedoen aan het Broodfonds.

De voordelen

 Heldere afspraken
 Het ingelegde geld blijft van jezelf
 Makkelijk in- uit- of overstappen
 Verantwoord
 Gelijke voorwaarden
 Betaalbaar

Oprichting

Een Broodfonds oprichten is niet moeilijk, je krijgt er goede uitleg en begeleiding bij. De grote lijnen zal ik voor mijn rekeningen nemen. Hier ligt immers mijn expertise: Door drukbezette zelfstandig ondernemers taken uit handen te nemen, krijgen zij weer tijd voor zaken die écht het verschil maken in hun onderneming.

We dienen samen minimaal vijfentwintig en maximaal vijftig geïnteresseerden bij elkaar te krijgen. Zodra er minimaal 25 geïnteresseerden zich hebben aangemeld, zal ik een bijeenkomst plannen. Tijdens deze bijeenkomst zal een adviseur van de BroodMakers voor een presentatie zorgen en al onze vragen beantwoorden. Als de aanwezigen daarna gezamenlijk een Broodfonds willen opstarten, plannen we de volgende bijeenkomst.

Klik hier om je aan te melden als geïnteresseerde.